DS3 Crossback


DS3 Crossback

Fransk finesse og avantgarde.


DS3 Crossback er den anden model fra det selvstændige bilmærke, og den nye B-segment model rammer klokkerentind i den stigende efterspørgsel efter moderne SUV-biler. Men på klassisk fransk manér ikke uden at gøre væsen af sig. Den nye model blec afsløret den 13. september, for første gang for pressen i Paris. Mens den officielle verdenspremiere finder sted, ligeledes i mærkets fødeby, til Paris Motor Show om under en måned. Den nye DS3 Crossback er indbegrebet af fransk avantgarde, der udfordrer de eksisterende regler og hæver standarden, hvilket kommer til udtryk i kombinationen af udsøgte materialer, fine håndværksmæssige detaljer og teknologiske innovationer. Denne elegante model tiltrækker de visionære, de ekstraordinære og depassionerede tilhængere af nyeste tendenser, dem der elsker mode og raffinement…kort sagt - kunder der søger nye og unikke sanseoplevelser. DS3 Crossback symboliserer således DS Automobiles fremtid - et visionært brand.


DS 3 CROSSBACK vil ikke lade sig begrænse og går benhårdt efter det ambitiøse mål, at være den bedste i klassen. Den er bilen, som stråler og lyser op hvad enten den kører som en smidig bybil eller ud i de åbne vidder på de længere ture. Usynlige tætningslister, integrerede dørhåndtag der automatisk skubbes ud når bilen nærmes med nøglen og den specielt designede siderude gør, at den nemt genkendelige kompakte SUV adskiller sig fra mængden. Allerede fra første øjekast signalerer den stil og selvsikkerhed på de store hjul (690 mm, 18’’) og med den ekstra frihøjde. Trods den kompakte størrelse står de muskuløse former frem og giver karakter til både fronten med den iøjnefaldende DS grill samt til bagenden med de smarte hich-tech DS-signatur baglygter. På bagenden pryder også Crossback-efternavnet, der understreger bilens relation til SUV segmentet. DS3 Crossback er til dem, der ikke vil gå på kompromis, som nu endelig kan få både 100% stil og karisma kombineret med100% high-tech. Takket være en helt nyudviklet platform - CMP (Common Modular Platform) er det muligt at bygge en fuldkommen elektrisk drevet bil uden at give afkald på hverken rummelighed i kabinen, vigtig baggageplads eller en attraktiv styling. Ligeledes tilbyder denne nyhed innovative features hidtil kun forbeholdt de allerøverste og segmenter.


Bryder med konventionerne

DS Automobiles skal ikke bare være PSA-koncernens interne firstmover. DS3 Crossback skal løfte niveauet generelt i det kompakte SUV-segment. Den nye model sætter nye standarder inden for køre-komfort startende med de dejligt omfavnende dobbelt-polstrede sæder med det nyudviklede skum, der giver optimal støtte og siddekomfort men trumfer med massage og elektrisk justering. Den nyudviklede lydisolering med tykkere dørpaneler, tykkere glasruder og en akustisk forrude tillader enten komplet ro eller uforstyrret opmærksomhed til lyden fra audiosystemet. ELECTRA®, som er leveret af den franske samarbejdspartner Focal, er specielt designet til bilen med 12 højtalere strategisk placeret i kabinen for at give den optimale lyd. Teknologien er naturligvis flyttet ind. Et moderne og intuitivt digitalt instrumentbord, der kan tilpasses føreren, viser de ønskede informationer, mens den 10,3” store infotainment-skærm (største i klassen) nemt parres med smartphones og navigation. Men det stopper ikke her. Smart er ofte ordet brugt, når nye teknologier letter adgang eller gør hverdagen nemmere. Dette er også tilfældet her. DS Smart Access funktionen kan via MyDS appen åbne og endda starte bilen. Det gør det muligt at give adgang til bilen uden brug af nøglen.


Avantgarde med sikkerhed

Sikkerhed er en naturlig del af udviklingen af en ny model, men nu ikke længere blot selve konstruktionen af bilen, der på alle måder her er optimeret for bedst muligt at beskytte dens passagerer. Med 8 airbags og et

stort udvalg af aktive systemer, der går udover hvad der er forventet af en bil med 5 Euro NCAP stjerner, er man godt hjulpet i DS3 Crossback. Men sikkerhed handler også om at passe godt på medtrafikanterne. Det nye radarsystem, der kan genkende cyklister og fodgængere selv ved natkørsel udvider mulighederne for at forhindre påkørsler. Disse systemer, der er et skridt på vejen i forhold til selvkørende biler, giver ved brug af både radar og kamera flere fordele. DS Drive Assist, gør at bilen selv kan tilpasse afstande og placering på vejen, hvilket giver forbedret ro og overskud til at nyde kørslen - selv i kø-kørsel. En stor del af køreglæde og komfort er at føle sig godt tilpas og tryg i bilen. Føle sig ubekymret og tilfreds. Med et helt nyudviklet system kaldet DS Matrix LED Vision giver den nye DS3 Crossback den optimale lyskegle, der automatisk tilpasses forholdene og evt. øvrige trafikanter. Dette system tager køreglæde og sikkerhed på et hidtil uset niveau i denne bilklasse.


Når et elektrisk valg ikke behøver være fravalg på design

100% elektrisk, benzin eller diesel – valget er frit. Endelig findes fleksibiliteten i valgfrihed uden det normale trade-off i styling eller lækre features. Med DS3 Crossback E-Tense kan drømmen om en stilren elektrisk bil blive en realitet. Denne nye elektriske bil med den avancerede teknologi gør det endeligt muligt at kombinere lækkert design og innovative egenskaber uden at gå på kompromis med hverken plads eller performance.


Det elektriske system i DS 3 Crossback E-Tense består af:

  • En elektrisk motor med 100 kW/136 hk
  • Et 50kWh litium-ion batteri placeret under gulvet
  • Et regenererende system på nedbremsnin
  • Et opladningssystem tilpasset alle pt. tilgængelige opladningsløsninger
  • En nyudviklet varmepumpe til temperaturregulering i kabinen


Et højtydende system med:

  • Rækkevidde på mere end 300 km målt i WLTP og 450 km i NEDC
  • Op til 20% regenererende energi fra opbremsninger i byen
  • Moment på 260 Nm
  • 0 to 50km/t på 3.3 sek. og 0 to 100km/t på 8.7 sekunder
  • 4 timers lade-tid til en fuld opladning med en 11kW lader eller 80% opladet på bare 30 minutter med en 100kW oplader (9 km per min)

Den nye kompakte DS er den fødte by-bil, men befinder sig lige så gerne og naturligt på de længere stræk. Deter den første model, der kommer med den seneste opgraderede version af benzinmotoren PureTech 155 hk med den 8 trins automatgearkasse. Desuden kommer den med 2 andre benzinmotorer med hhv. 100 og 130 hk. (Euro 6.3) Den sidstnævnte i øvrigt nyligt kåret som Årets Motor (Engine of the Year) for 4 år i træk. Dertil kommer 2 dieselmotorer ligeledes med hhv. 100 og 130 hk.


Innovation ingen undtagelse

DS er kendt for en særlig evne til øje for detaljen og denne DS3 Crossback er ingen undtagelse her. Denne omhyggelige tilgang er synlig overalt og med en masse innovationer forklaret lidt bedre herunder:


DS MATRIX LED VISION system

– ser godt ud og giver godt udsyn

DS Matrix LED vision giver den nye DS3 Crossback mulighed for at beholde det lange lys på og dermed det gode udsyn – men uden at blænde evt. andre trafikanter. Lyskeglen er inddelt i 15 identiske segmenter, der ved hjælp af kameraet placeret øverst i forruden, automatisk aktiveres eller deaktiveres afhængigt af, hvor bilen er placeret i forhold til evt. mod- eller forankørende. Det betyder, at man hele tiden får den mest optimale lyskegle til køreforholdene og endda automatisk tilpasset om man køre i by eller landområder. Dettesystem tager køreglæde og sikkerhed på et hidtil uset niveau i denne bilklasse.


USYNLIGE HÅNDTAG

- elegante integrerede dørhåndtag

Usynlige håndtag er både elegante og moderne. De integrerede dørhåndtag havde premiere i starten af sommeren på DS X E-Tense Dream-Car, og denne eksklusive teknologi er ny i dette segment. Princippet er dog ret enkelt: dørhåndtagene er tilgængelige, når det kræves. Resten af tiden, er de “foldet ind” og pænt integreret i køretøjets sider. Men kombineret med nøglefri adgang og start, så bliver det rigtig smart, da bilen automatisk låser dørene op og skubber de fire håndtag ud – klar til brug, så snart nøgleholderen kommer inden for en radius af 1,5 meter. Ligeledes trækkes alle dørhåndtag ind og køretøjet låser igen, når nøglen bliver bragt væk.DS DRIVE ASSIST

- skridtet mod selvkørende

DS Drive Assist er funktionen der hjælper føreren holde både den optimale afstand til den forankørende bil samt den optimale placering på vejen ved hastigheder op til 180 km/t afhængigt af de gældende regler. Dette kan tilpasses individuelle valg og vaner med de forskellige indstillinger. Især ved kø-kørsel eller længere stræk på motorvejen kan dette system være det ekstra og opmærksomme blik, der giver en afslappende men sikker køretur.

DS PARK PILOT

- når parkering bliver en leg

DS Park Pilot gør endelig parkering i byen til en leg. Systemet kan selv regne ud om en p-plads, der passeres med helt op til 30 km/t, er passende. Ved hjælp af bilens touch screen vælges baglæns- eller parallelparkering, dernæst er det bare at give bilen besked om at parkere - og vupti, så er der parkeret.


DS SMART ACCESS

-  en nyttig hjælper i dagligdagen

DS Smart Access  der ikke bare kan give adgang men også starte bilen via MyDS appen. Denne nyhed giver stor frihed og mulighed for at give op til 5 forskellige adgange til bilen entenubegrænset eller i en tidsbegrænset periode. Ved brug af bluetooth-teknologi kan systemet bruges uden GSMnetværk, hvilket gør det unikt på markedet.


Hifi system FOCAL Electra

- professionel akustik og hi-fi

Den nyudviklede lydisolering med tykkere dørpaneler, tykkere glasruder og en akustisk forrude tillader enten komplet ro eller uforstyrret opmærksomhed til lyden fra audiosystemet. ELECTRA®, som er leveret af den franske samarbejdspartner Focal, er specielt designet til bilen med 12 højtalere strategisk placeret i kabinen for at give den optimale lyd. Teknologien er naturligvis flyttet ind.Denne nye og chic DS3 Crossback vil med det raffinerede look og high-tech styling adskille sig fra konkurrenterne. Bygget i Poissy bare 30 km fra Paris er den født til at tage kampen op mod konventionerne. Trods dens kompakte størrelse er den modig og selvsikker nok til at vise, at den vil være nummer 1 i klassenDS3 CROSSBACK mål:

Længde: 4.118 mm

Bredde: 1.791 mm

Højde: 1.534 mm

Akselafstand 2.558 mm

Baggagerumsvolume: 350 l.
DS3 CROSSBACK symboliserer således DS Automobiles fremtid - et visionært brand.DS3 Crossback Galleri

Farve: Bleu Millenium
Farve: Or Impérial
Farve: Rouge Rubi
Farve: Whisper
Farve: Noir Perla Nera
Farve: Gris Platinium
Farve: Blanc Banquise
Farve: Gris Artense
Frave: Blance Perle Nacré